Известие

Collapse
No announcement yet.

Проблем след XENON

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

Аз доколкото разбрах кондензатора се слага на плюса (червения кабел) преди баласта. Ще помоля познат електрончик за съвет и помощ при монтажа. Ще направя снимки на процедурата, но не знам кога това ще се случи, че първо ще има и освежаване на фаровете. Ако някой от знаещите даде акъл би било от полза, ако и рече да постне схема или скица още по-добре.

Alfa 156 2,4 JTD '99

Comment

Кондензаторът трябва да бъде електролитен с капацитет от 4700 микрофарада и пробивно напрежение по-високо от 16 V. (най-добре 25 V). Свърва се успоредно на входа на баласта, като се спазва поляритета. Т.e +на кондензатора към червения проводник на баласта и - на кондензатора към черния проводник.

Входа на баласта са двата проводника на които му се подават 12 V от инсталацията (другите 2 отиват към ксеноновата крушка) Не трябва да се бъркат, че ще стане "бум"
      Last edited by ecotronic; d.m.y г., 23:09.

159 1.8 MPI
      166 2.0 TS (ex)

Comment

Повече от изчерпателно пояснение. Много благодаря.
        Alfa 156 2,4 JTD '99

Comment

След близо два месеца ,все още нито веднъж не ми е изгаснал ксенона при превключване на дългите.
          Alfa Romeo 159 SW 2.4 JTDmQ 200 к.с.

Comment

Верно изчерпателно обяснение,благодарско.
            Ксенонче за под 100кинта ги прави тез мизерии но не всички,ксенонче над 100кинта има по-малко вероятност или никаква.
            Това са лични мои наблюдения,вече се намира ксенон за 30лв-колко да свети този ксенон и колко качествено.
            Не ангажирам никой с това мое мнение,изказвания от вида моя струва под 100лева и свети безупречно са безпочвени,нека си светят.
            Благодарности колега още веднъж за обяснението.
            156 2.4 jtd 2001 Sportwagon Sony,Hertz,Boss & JBL sound
            KONI sport adjustable suspension kit,Big BREMBO brake kit
            Cinquecento 1.1i 1998 Sporting
            Subaru İmpreza 2000 turbo 1999 Sportwagon

Comment

Не е гаранция, гледам, че моят е 120лв, но пак прави проблеми.
              Alfa Romeo 159 SW 2.4 JTDmQ 200 к.с.

Comment

Според мен закупуването на скъп ксенон (над 100 лв) е оправдано тогава, когато продуктът е съпроводен и с реална гаранция (не по-малка от 1 г.). Иначе рискувате да си купите просто една красива опаковка за повечко пари.
                Иначе от по-евтините конфигурации мисля, че slim баласти на цена около 30 лв/бр (също с гаранция) и китайски крушки от Илиянци (25 лв за чифт) е разумна инвестиция, т.е - добро съотношение цена/качество.

159 1.8 MPI
                166 2.0 TS (ex)

Comment

Монтаж на кондензатови

Здравейте,
                  Днес сложих въпросните кондензатори (2 бр.х 80 ст.) - прилагам снимки. Първо вадим захранващия конектор към баласта като освободим пиновете с тънка отверка (имат малка контра), после запояваме крачетата на кондензатора (може да им се сложи по малко термосвивам шлаух, ако нещо се усуче и се допрат) към пиновете спазвайки поляритета, слагаме пак конектора, накрая сложих и по голям термосвиваем шлаух, който обхваща захранващия кабел с кондензанора и задната част на конектора. Мисля, че се получи прилично надеждно и защитено. Ще направя снимки и при монтажа на самите фарове. Надявам се да е от полза на други колеги, на които им се занимава.
                  Attached Files
                  Alfa 156 2,4 JTD '99

Comment

Направил си го просто перфектно. Поздравления!

159 1.8 MPI
                    166 2.0 TS (ex)

Comment

Радвам се, че се харесва. Забвравих да спомена само, че е добре са се внимава обдухването с пистолета за горещ въздух, за да не се попрепечат кондензаторите.
                      Alfa 156 2,4 JTD '99

Comment

Working...
                      X